fredag 4. november 2011

HMS

Helse, miljø og sikkerhet handler om å ha sikre arbeidsvaner, godt samarbeid, ryddighet i lokalet, ha sikre produkter,ha et forsvarlig inneklima, ha minst mulig ensformet arbeid og at arbeidsplassen har tilgjengelig verneutstyr.


























På "Din frisør" der jeg er utplassert desinfiserer de kammene og børstene etter bruk i denne glass-"koppen". De skal stå i dette i minst ett minutt før de skylles og legges til tørk. Da er de klar til bruk igjen :)




Allergier, hudsykdommer og belastede arbeidsstillinger hos en frisør
Når man jobber som frisør jobber man med mange kjemikalier og gasser som kan være skadelig.
Før var ett av de største problemene i frisøryrket kreft. De kjemikaliene som var aktuelle før, er ikke lengre aktuelle, så dette tallet er forminsket. Mange frisører utvikler astma grunnet de kjemikaliene de bruker gjennom farger, permanentoljer, hårspray og blekemidler. Det har også vært vanlig med spontanaborter og menstrakjonsforstyrrelser for frisører, men dette er forskerne usikre på hvorfor. I frisøryrket er det en stor stressfaktor som kan spille inn i dette, men det kan også skyldes reaksjon på kjemikaliene som brukes. Frisører har stor forekomst av håndeksem både av allergi og irrativ. Allergisk håndeksem skyldes ofte kjemikaliene frisørene jobber med, men en del frisører har også fått nikkel eller latexallergi på grunn av dette. Irritativt eksem skyldes både kjemikalier og at de har hendene så mye i kontakt med vann. Det er vanlig med slitasjeskader av nakke, skuldre, rygg, muskler og skjelettplager. For å unngå disse skadene er det lurt å bruke verneutstyr som hansker, bruke gode sko, trene opp muskler, skuldre etc. 



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar